Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

Revoluție farmaceutică la Turda: Grupul STADA și viziunea lui Mihai Fugarevici

Sub conducerea lui Mihai Fugarevici a subsidiarei din România, Grupul Stada a devenit un jucător esențial în industria farmaceutică europeană prin deschiderea unei fabrici de medicamente în Turda, inaugurată în octombrie 2024. Construită pe 100.000 mp cu o suprafață de 30.000 mp și o investiție de 70 de milioane de euro (incluzând21 milioane ero din ajutor de stat), această unitate, prima de acest gen construită în România în ultimii 30 de ani, are o capacitate de producție de 150 de milioane de cutii anual.

Fabrica utilizează tehnologie de ultimă generație – cu 12 linii de producție automate și sisteme digitale de monitorizare – pentru a produce medicamente esențiale, precum antidepresive, antihistaminice, antiinflamatoare, tratamente pentru diabet și hipertensiune. Aproximativ 80% din producție este destinată exportului în peste 110 de țări, iar restul de 20% acoperă piața internă, contribuind la reducerea deficitului farmaceutic al României.

Pe lângă impactul industrial, proiectul stimulează economia locală prin crearea a 400 de locuri de muncă, cu salarii peste media locală, și dezvoltă parteneriate educaționale cu universități din Cluj Napoca și Târgu Mureș pentru a contracara deficitul de specialiști..

Extinderea viitoare include achiziționarea de terenuri suplimentare pentru a crea un cluster farmaceutic regional în zona Cluj-Turda-Mureș.Acest model de dezvoltare, bazat pe inovație, sustenabilitate și parteneriat public-privat, nu doar reechilibrează lanțurile de aprovizionare farmaceutice, ci poziționează România ca un hub strategic în industria farmaceutică europeană.
STADA România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piața din România din anul 1992.
STADA are un portofoliu variat de produse, oferind pacienților atât medicamente inovative, generice, produse farmaceutice de înaltă specializare (biosimilare), cât și produse fără prescripție medicală (Customer Health Care).

Articole similare

AIEE a lansat proiectul „Dispecer pentru o zi”

Comunicat de presă, 11.03.2025: Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni  – AIEE, a dat startul proiectului „Dispecer pentru o zi”, parte din programul Cursuri și formare
Citește →

România intră în cursa explorării lunare prin programul Argonaut al ESA

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI va contribui la programul Argonaut dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA), marcând intrarea României în inițiativele de explorare lunară.
Citește →

Emil Sîrbu, IAA – lupta României împotriva provocărilor climatice

Intervenții Active în Atmosferă (IAA) reprezintă principala instituție a României în domeniul modificării vremii, aducând soluții inovatoare unei țări din ce în ce mai afectate
Citește →