Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

Expoziția „Kanji o tanoshiku benkyō shimashō!” / „Let’ s have fun learning Kanji!”, organizată de FLLS a UB cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii în Japonia

Joi, 31 octombrie 2024, Secția de Limbă și Literatură Japoneză a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București organizează o expoziție intitulată Kanji o tanoshiku benkyō shimashō! Let’ s have fun learning Kanji!.

Evenimentul de la UB are loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii în Japonia, Bunka no hi, marcată la data de 3 noiembrie.

Expoziția se va desfășura în Holul de marmură al Facultății de Litere a UB (Strada Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1), în intervalul orar 10:30-18:30.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul reprezentanți ai Ambasadei Japoniei la București și reprezentanți ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine, respectiv ai Facultății de Litere ale UB. Deschiderea expoziției va avea loc între orele 10:30-11:00.

Expoziția prezintă rezultatelor proiectului „3D Kanji Project”, implementat în perioada februarie-iunie 2024, în cadrul orelor de Practica Limbii Japoneze (program de licență, anul I, semestrul al II-lea), coordonator conf. univ. dr. Ruxandra-Oana Raianu, cadru didactic la FLLS a UB.

Participanți la proiect sunt studenții FLLS din anul I de la secția Japoneză a FLLS, în prezent anul al II-lea, și precum și studenți de la „Universitatea Ehime” din Japonia.

Mai multe informații despre evenimentele derulate la FLLS a UB, inclusiv de Secția de Limbă și Literatură Japoneză, pot fi consultate pe pagina facultății.

 

Secţia de Limbă şi Literatură Japoneză de la FLLS a UB este cea mai veche şi cea mai mare secţie de japoneză din România. Secția fost înfiinţată în anul 1975 și a primit încă de la înfiinţare donaţii consistente de manuale, dicţionare şi cărţi de referinţă din partea Japan Foundation. Primii profesori au fost angajaţi ai Ministerului de Externe şi ai Universităţii Populare „Dalles”. Din 1978, Japan Foundation a trimis în permanenţă un lector japonez specializat, iar din anul 1986 a început să predea primul lector român calificat. Secţia a căpătat statut de specializare principală (limbă A) din anul 1987. Din 2005, secţia participă în cadrul Catedrei de Limbi Orientale la organizarea masteratului de Studii Est-asiatice, unic în ţară.

În prezent, secţia are aproximativ 180 de studenţi şi 20 de masteranzi şi un număr de 7 cadre didactice permanente, dintre care un lector şi un asistent japonezi, ambii trimişi de Japan Foundation (organizaţie guvernamentală japoneză). În timp, Secţia a devenit un lider al studiilor de niponologie din România, fiind implicată în toate activităţile importante din acest domeniu.

Secţia de Limbă şi Literatură Japoneză  este una dintre secţiile cele mai căutate ale FLLS a UB.

 

Sursa: https://unibuc.ro/ Universitatea din Bucuresti

 

 

Articole similare

AIEE a lansat proiectul „Dispecer pentru o zi”

Comunicat de presă, 11.03.2025: Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni  – AIEE, a dat startul proiectului „Dispecer pentru o zi”, parte din programul Cursuri și formare
Citește →

România intră în cursa explorării lunare prin programul Argonaut al ESA

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI va contribui la programul Argonaut dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA), marcând intrarea României în inițiativele de explorare lunară.
Citește →

Emil Sîrbu, IAA – lupta României împotriva provocărilor climatice

Intervenții Active în Atmosferă (IAA) reprezintă principala instituție a României în domeniul modificării vremii, aducând soluții inovatoare unei țări din ce în ce mai afectate
Citește →