Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA). Acest pas reafirmă angajamentul României față de securitatea regională și globală și îi asigură generalului Petrescu un rol important în comunitatea de idei euroatlantică.

Generalul Petrescu se alătură unui consiliu prestigios, co-prezidat de figuri remarcabile precum Annegret Kramp-Karrenbauer, fostul Ministru al Apărării al Germaniei, și H.R. McMaster, fost Consilier pentru Securitate Națională al SUA. Acest grup select de lideri de gândire colaborează pentru a aborda unele dintre cele mai presante provocări ale alianței transatlantice, cu un accent deosebit pe regiunea Mării Negre.

Președinta și CEO-ul CEPA, Dr. Alina Polyakova, a evidențiat contribuția valoroasă pe care Generalul Daniel Petrescu o poate aduce, având în vedere experiența sa vastă și înțelegerea profundă a dinamicilor de securitate din regiune. „Puțini sunt atât de conștienți ca Generalul Petrescu și puțini posedă viziunea strategică necesară pentru a înțelege provocările cu care se confruntă alianța în Marea Neagră,” a declarat Dr. Polyakova.

Răspunzând la această onoare, Generalul Petrescu a subliniat importanța colaborării și a dialogului continuu între liderii de gândire pentru consolidarea legăturilor transatlantice și abordarea provocărilor complexe. „Alăturarea Consiliului Internațional de Leadership al CEPA prezintă o oportunitate inestimabilă de a colabora cu un grup dedicat de lideri de gândire și de a găsi soluții la cele mai critice provocări cu care se confruntă alianța transatlantică,” a afirmat Generalul Daniel Petrescu.

Cariera distinsă a Generalului Daniel Petrescu în cadrul forțelor armate, care include comenzi la nivel tactic, operațional și strategic, atât în România, cât și în misiuni NATO internaționale, îi oferă o perspectivă unică asupra securității globale. Servind ca Șef al Statului Major al Apărării în timpuri tulburi, marcate de pandemii și începutul agresiunii ruse în Ucraina, Generalul Petrescu a demonstrat leadership și o dedicare neclintită față de pace și stabilitate.

Acest nou capitol în cariera Generalului Petrescu promite să aducă contribuții semnificative la dialogul și cooperarea internațională, consolidând poziția României ca actor cheie pe scena securității europene și globale.

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

„Tehnici și tactici de intervenție profesională pentru lucrătorii de ordine și siguranță publică. Folosirea forței“
o noua apariție in colecția „Universitaria“

În colecția „Universitaria” a Editurii Ministerului Afacerilor Interne a apărut lucrarea „Tehnici și tactici de intervenție profesională pentru lucrătorii de ordine și siguranță publică. Folosirea
Citește →