Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios de obiective menite să îmbunătățească diagnosticul, screeningul și tratamentul pentru pacienții afectați de acest sindrom genetic.

Cu un angajament ferm către îmbunătățirea supraviețuirii și a calității vieții pacienților, Societatea urmărește să alinieze România la standardele occidentale în materie de management al sindromului Lynch. Acest demers include facilitarea accesului la diagnostic molecular și genetic, standardizarea testării IHC pentru deficitul de reparare a erorilor de replicare a ADN-ului (MMRd) și crearea unui cadru pentru consultări multidisciplinare personalizate.

Slt. medic Asis. univ. dr. Oana Cristina Voinea, medic primar anatomopatolog INCDMM Cantacuzino și cadru didactic la UMF Carol Davila, este președintele Societății Române de Sindrom Lynch.

Printre obiectivele principale se numără și referirea pacienților către specialiști pregătiți să abordeze particularitățile sindromului, precum și actualizarea constantă a personalului medical cu cele mai recente inovații în domeniu. De asemenea, Societatea și-a propus crearea Registrului Național de Sindrom Lynch, un pas crucial în coordonarea eforturilor de prevenție și tratament la nivel național.

Pe termen lung, viziunea Societății include înființarea unei Rețele Naționale de Oncogenetică, inspirată din modelele de succes din țările occidentale, pentru a oferi un cadru robust și integrat de îngrijire pentru pacienții cu predispoziție genetică la cancer.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția combaterii uneia dintre cele mai grave afecțiuni care afectează populația României, punând bazele pentru o abordare mai eficientă și personalizată a cancerelor asociate sindromului Lynch. Societatea Română de Sindrom Lynch se angajează să fie în fruntea eforturilor de a aduce speranță și soluții inovatoare pentru pacienții și familiile lor, deschizând noi orizonturi în lupta împotriva cancerului în România.

Societatea Română de Sindrom Lynch este o asociație de profesioniști în domeniul medical și științific universitar ce are ca scop facilitarea recunoașterii pacienților cu sindrom Lynch de pe teritoriul României și optimizarea managementului diagnostic, terapeutic și de screening, în conformitate cu ghidurile internaționale actuale.

 

media 171096169228639600

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →

„Tehnici și tactici de intervenție profesională pentru lucrătorii de ordine și siguranță publică. Folosirea forței“
o noua apariție in colecția „Universitaria“

În colecția „Universitaria” a Editurii Ministerului Afacerilor Interne a apărut lucrarea „Tehnici și tactici de intervenție profesională pentru lucrătorii de ordine și siguranță publică. Folosirea
Citește →