Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios de obiective menite să îmbunătățească diagnosticul, screeningul și tratamentul pentru pacienții afectați de acest sindrom genetic.

Cu un angajament ferm către îmbunătățirea supraviețuirii și a calității vieții pacienților, Societatea urmărește să alinieze România la standardele occidentale în materie de management al sindromului Lynch. Acest demers include facilitarea accesului la diagnostic molecular și genetic, standardizarea testării IHC pentru deficitul de reparare a erorilor de replicare a ADN-ului (MMRd) și crearea unui cadru pentru consultări multidisciplinare personalizate.

Slt. medic Asis. univ. dr. Oana Cristina Voinea, medic primar anatomopatolog INCDMM Cantacuzino și cadru didactic la UMF Carol Davila, este președintele Societății Române de Sindrom Lynch.

Printre obiectivele principale se numără și referirea pacienților către specialiști pregătiți să abordeze particularitățile sindromului, precum și actualizarea constantă a personalului medical cu cele mai recente inovații în domeniu. De asemenea, Societatea și-a propus crearea Registrului Național de Sindrom Lynch, un pas crucial în coordonarea eforturilor de prevenție și tratament la nivel național.

Pe termen lung, viziunea Societății include înființarea unei Rețele Naționale de Oncogenetică, inspirată din modelele de succes din țările occidentale, pentru a oferi un cadru robust și integrat de îngrijire pentru pacienții cu predispoziție genetică la cancer.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția combaterii uneia dintre cele mai grave afecțiuni care afectează populația României, punând bazele pentru o abordare mai eficientă și personalizată a cancerelor asociate sindromului Lynch. Societatea Română de Sindrom Lynch se angajează să fie în fruntea eforturilor de a aduce speranță și soluții inovatoare pentru pacienții și familiile lor, deschizând noi orizonturi în lupta împotriva cancerului în România.

Societatea Română de Sindrom Lynch este o asociație de profesioniști în domeniul medical și științific universitar ce are ca scop facilitarea recunoașterii pacienților cu sindrom Lynch de pe teritoriul României și optimizarea managementului diagnostic, terapeutic și de screening, în conformitate cu ghidurile internaționale actuale.

 

media 171096169228639600

Articole similare

Admitere UMFCD – 21 Iulie 2024 – Un nou record al numărului de candidaţi – 4.204 pentru admiterea în UMF “Carol Davila” din Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidați înscriși la examenul de admitere
Citește →

ANRE
a sărbătorit 25 de ani de activitate

În data de 09.07.2024, ANRE a celebrat 25 de ani de activitate în cadrul unui eveniment aniversar ce a avut loc la Ateneul Român. În cadrul evenimentului au
Citește →

Conferința
– Movers & Shakers –
9 septembrie 2024

Sponsori & Parteneri Anuar ”Movers & Shakers 2024” Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno organizează, la
Citește →