Gala Excelenței Feminine

Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul de Stat pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României au organizat prima ediție a ”Galei Excelenței Feminine” la Palatul Regal din București.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul: Ministerului Culturii, Muzeului Național de Artă al României, Ministerului Apărării Naționale, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Forțelor Terestre.

La Gală au fost oferite premii de excelenţă femeilor care s-au remarcat în politică, diplomație, sănătate, educaţie, cercetare, apărare sau industrie.

Nu întâmplător am ales să fim astăzi împreună. În preajma zilei de 8 martie, dedicăm acest eveniment tuturor femeilor. Dorim să le oferim un exemplu de ce înseamnă asumarea, respectul de sine, independența și încrederea.
Ne-am propus să invităm laolaltă doamne puternice şi curajoase care au ales să se dedice profesiei, să se implic în proiecte pentru cei din jur sau să își asume rolul de lideri, dovedind că visurile devin realitate atunci când ești tu însuți. Este un moment bun să le arătăm aprecierea şi încrederea noastră, prin acest gest simbolic de acordare a trofeului Galei Excelenţei Feminine”, este mesajul organizatorilor transmis de gazda evenimentului, Mihaela Prună, managing partner Grupul de Presă MediaUno, în deschiderea evenimentului.

Gala Excelenței Feminine a adus în prim plan, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, importanța femeilor din România care, prin munca lor, au contribuit la schimbarea percepției despre rolul femeii în societate.

46 de doamne puternice și determinate în a-și susține proiectele au primit trofeul Excelenței Feminine în cadrul acestei prime ediții a Galei.

În deschidere, reprezentanți ai organizatorilor și personalități ale vieții publice au venit cu mesaje de susținere a egalității de gen și a implicării femeii în viața publică.

Ioana Țigănescu, managing partner Grupul de Presă MediaUno: “Doamnele nominalizate sunt personalităţi excepţionale, modele pozitive pentru generaţiile care urmează. Aceste femei excepţionale şi multe altele din jurul nostru trebuie celebrate în fiecare zi”.

Ileana Luminița Bălălău, directorul Direcţiei Strategii, Departamentul de Dezvoltare Durabilă:Eveniment dedicat femeilor, doamnelor care s-au evidenţiat prin rezultate remarcabile în domeniile dânselor de activitate. De ce premiem excelenţa feminină? Aş avea o întreagă listă de motive. O să apelez la un citat al lui Margaret Thatcher: În politică, dacă vrei să se spună ceva apelează la un bărbat, dar dacă vrei să se facă ceva apelează la o femeie”.

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică: ”excelența cred că este cuvântul cel mai frumos pentru a vă descrie. Gala din această seară cred că este un moment potrivit, (…) trebuie să le arătăm femeilor din viața noastră cât de recunoscători le suntem pentru tot ceea ce fac, atât in familie cât și în societate”.

Alina Gorghiu, preşedinta a.i. a Senatului României: „Avem nevoie de genul acesta de eveniment şi pentru că se simte lipsa. Se simte lipsa femeilor la toate capitolele. Aud în luna martie, de pe 1 până pe 15 tot felul de cifre şi de episoade în care suntem lăudate, după care se uită subiectul. Chiar şi în 2023 femeile încă se străduiesc să arate că au o influenţă reală”.

Nicolae- Ionel Ciucă, prim-ministrul României: ”O societate inclusivă și modernă, cum ne dorim și în România, pune în valoare competența și abilitățile tuturor cetățenilor săi și oferă femeilor poziționare corectă în viața socială și profesională. În deciziile sociale, economice și politice femeile trebuie implicate în aceeași mare măsură în care susțin societatea.”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse: „A exclude femeile de la deciziile politice, economice, financiare, strategice, înseamnă până la urmă a avea un deficit în ceea ce priveşte informaţia reală din societate. Ştiu, toate statisticile arată că şase din zece români consideră că locul femeii este doar acasă, la bucătărie”.

Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, Departamentul Sănătate Publică: “Nu pot să nu dedic acest premiu tuturor femeilor din sistemul sanitar românesc, fie că sunt doctoriţe, fie că sunt asistente medicale, infirmiere, manageri de spital. Știu câtă putere, dedicare, modestie, discreţie şi corectitudine au faţă de pacienți şi faţă de colegi”.

Juriu

1 Juriu 3 scaled

Cu sprijinul

Parteneri

Parteneri media

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →