Ce-a de-a doua editie a Seminariilor Success Romania s-a desfasurat anul acesta, in luna septembrie, la Viena. Gazduit de Palais Auersperg, seminarul economic, Industria energetica: perspective in relatiile economice romano austriece, organizat de grupul de presa MediaUno si Austria Consult a incercat sa ofere posibilitatea unei cooperari stranse, precum si dezvoltarii de proiecte solide de afaceri in domeniul energetic, intre cele doua tari. Initiativa organizatorilor a pornit de la provocarile carora fiecare stat trebuie sa le faca fata, atat la nivel intern, cat si la nivel global, mai ales in ceea ce priveste securitatea energetica si necesitatea combaterii schimbarilor climatice.
Peste 70 de reprezentanti ai celor mai importante companii din sectorul energetic romanesc si austriac – SC Hidroelectrica SA, SNGN Romgaz, Transelectrica, SC Electrica SA, Raan, Opcom, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni, Teletrans, Smart, Compania Nationala a Uraniului, Complexul Energetic Craiova, Elcen, Insemex, SNLO, Compania Nationala a Carbunelui Ploiesti, Oltchim, eControle, ERRA, AWP, Unigea, Tiwag Netz, Energie AG, Vienna Capital Partners, Cep Holding, Gabo IDM GmbH, Inframan GmbH etc. – , prezenti la seminarul Industria energetica: perspective in relatiile economice romano austriece au avut ocazia stabilirii unor parteneriate post aderare in domeniul energetic, parteneriate care sa aduca beneficii ambelor state. De asemenea, la eveniment au luat parte Cosmin Popescu, ministru secretar de stat pentru Resurse Minerale, Relatia cu sindicatele si Patronatele in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Ioana Apan, director la Directia Generala Cooperare Economica Internationala, Sinteza si Investitii, din cadrul aceluiasi minister, Adriana Stanescu, ansarcinat cu Afaceri A.I. al Ambasadei Romaniei la Viena si Kurt Gartlehner, membru al Parlamentului austriac.
Evenimentul a fost un bun prilej de a dezbate problemele cu care se confrunta sectorul energetic la nivel european si de a gasi solutii la aceste obstacole. Totodata, era necesara reafirmarea rolului important pe care Romania il are in regiune si avantajele care decurg dsintr-un partenriat cu tara noastra. Sa nu uitam insa, ca si Romnia, are nevoie de parteneri puternici, cum e Austria, pentru a-si putea dezvolta infrastructura din sectorul energetic.