Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc

In anul 2005, Grupul de Presa MediaUno a demarat proiectul Success Romania, un proiect de promovare a intereselor economice ale Romaniei peste hotare. Prima editie s-a desfasurat la Roma, la Hotel Exedra, pe 6 mai 2005. Seminarul economic „Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc” a propus participantilor o evaluare a ofertelor de privatizare in sectorul energetic.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta ambasadorului Romaniei la Roma, Excelenta Sa, Cristian Valentin Colteanu, a ministrului Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, inalte oficialitati ale statului italian, precum si a directorilor societatilor energetice reprezentative din Romania: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica, Electrocentrale Bucuresti, ANRE etc. – si Italia: Ansaldo, Ascopiave, Enel, Studio Legale Tonuci, MVM International Projects, Confindustria, Ascotrade SpA, Seven Center Srl, Mirant Italia Srl, Asco TLC SpA, Finmeccanica s.a.Atat Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, cat si cel al Italiei, dl. Silvio Berlusconi au laudat initiativa organizatorilor, ambii fiind de acord ca doar vizitele oficiale nu sunt in masura sa consolideze relatiile economice dintre cele doua tari.

Seminarul „Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc” a incercat sa gaseasca solutii practice de cooperare intre marile companii din Italia si Romania, avand in vedere faptul ca tara noastra are nevoie de parteneri puternici, ca Italia, pentru modernizarea si eficientizarea sectorului energetic.

Faptul ca evenimentul a inregistrat un real succes a fost confirmat ulterior de proiectele si parteneriatele formate in cadrul acestor discutii.

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →