Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc

In anul 2005, Grupul de Presa MediaUno a demarat proiectul Success Romania, un proiect de promovare a intereselor economice ale Romaniei peste hotare. Prima editie s-a desfasurat la Roma, la Hotel Exedra, pe 6 mai 2005. Seminarul economic “Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc” a propus participantilor o evaluare a ofertelor de privatizare in sectorul energetic.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta ambasadorului Romaniei la Roma, Excelenta Sa, Cristian Valentin Colteanu, a ministrului Economiei si Comertului, Ioan Codrut Seres, inalte oficialitati ale statului italian, precum si a directorilor societatilor energetice reprezentative din Romania: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica, Electrica, Electrocentrale Bucuresti, ANRE etc. – si Italia: Ansaldo, Ascopiave, Enel, Studio Legale Tonuci, MVM International Projects, Confindustria, Ascotrade SpA, Seven Center Srl, Mirant Italia Srl, Asco TLC SpA, Finmeccanica s.a.Atat Presedintele Romaniei, dl. Traian Basescu, cat si cel al Italiei, dl. Silvio Berlusconi au laudat initiativa organizatorilor, ambii fiind de acord ca doar vizitele oficiale nu sunt in masura sa consolideze relatiile economice dintre cele doua tari.

Seminarul “Dezvoltarea prin privatizare a sectorului energetic romanesc” a incercat sa gaseasca solutii practice de cooperare intre marile companii din Italia si Romania, avand in vedere faptul ca tara noastra are nevoie de parteneri puternici, ca Italia, pentru modernizarea si eficientizarea sectorului energetic.

Faptul ca evenimentul a inregistrat un real succes a fost confirmat ulterior de proiectele si parteneriatele formate in cadrul acestor discutii.

Articole similare

Catalog: Cooperation for Development

Citește →

Time for Action: the road to economic development and cooperation – Editia V

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică au organizat luni, 12 iulie 2021, dezbaterea ”Time for Action: The road to economic development and …

Citește →

Campania anti-frauda online: Ai grija unde iti introduci datele de card online! [Video]

Citește →