Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

Delgaz Grid începe lucrările de modernizare la stația de transformare Roman Laminor, județul Neamț

Compania Delgaz Grid anunță începerea lucrărilor de modernizare la stația de transformare Roman Laminor, situată în județul Neamț.
Proiectul, cu o valoare de peste 51 de milioane de lei (circa 10 milioane de euro), are ca scop îmbunătățirea semnificativă a serviciilor de distribuție a energiei electrice pentru peste 36.000 de clienți din municipiul Roman și alte 111 localități din zona limitrofă.

Detalii Proiect

   * Obiective Principale: Modernizarea și integrarea în sistemul SCADA (Monitorizare, Control și Achiziții Date) a stației de transformare 110/20 kV Roman Laminor. Acest lucru va permite o supraveghere și comandă eficientă de la distanță, îmbunătățind calitatea și
continuitatea alimentării cu energie electrică.
   * Lucrări Principale: Proiectul include înlocuirea echipamentelor specifice distribuției de energie electrică la tensiunea de 110 kV și 20 kV, precum și modernizarea sistemelor de protecție și măsură. Toate echipamentele și tehnologiile utilizate sunt de ultimă generație.
   * Beneficii: După finalizarea lucrărilor, consumatorii vor beneficia de servicii mai bune prin creșterea gradului de continuitate în alimentarea cu energie electrică și a calității serviciului de distribuție. De asemenea, va fi îmbunătățită capacitatea de racordare pentru noi consumatori, prosumatori și producători de
energie verde.
   * Conectivitate și Securitate: Stația Roman Laminor este conectată cu alte două stații de transformare, Tupilați și Filipești, asigurând o securitate sporită în alimentarea cu energie electrică a zonei.

Finanțare și Parteneriat

Proiectul este cofinanțat din Fondul pentru Modernizare, cu o contribuție nerambursabilă de aproximativ 33,4 milioane de lei. Delgaz Grid asigură contribuția proprie de circa 17,6 milioane de lei. Lucrările sunt realizate în parteneriat cu ETHGroup.

Termen de Finalizare: Proiectul se va implementa în perioada 28 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2025.

Articole similare

AIEE a lansat proiectul „Dispecer pentru o zi”

Comunicat de presă, 11.03.2025: Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni  – AIEE, a dat startul proiectului „Dispecer pentru o zi”, parte din programul Cursuri și formare
Citește →

România intră în cursa explorării lunare prin programul Argonaut al ESA

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI va contribui la programul Argonaut dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA), marcând intrarea României în inițiativele de explorare lunară.
Citește →

Emil Sîrbu, IAA – lupta României împotriva provocărilor climatice

Intervenții Active în Atmosferă (IAA) reprezintă principala instituție a României în domeniul modificării vremii, aducând soluții inovatoare unei țări din ce în ce mai afectate
Citește →