Excelența, inovarea și leadershipul, premiate în cadrul Galei “The Highway to Success”

Gala “The Highway to Success”, care a avut loc pe 24 noiembrie 2023, sub patronajul Ministerului Culturii, la Palatul Regal din București, a încheiat a XVIII-a serie de evenimente din cadrul proiectului național “Împreună Protejăm România”, lansat de Grupul de Presă MediaUno în anul 2020.

Astfel, evenimentul „Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success”, organizat de Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația MediaUno, desfășurat pe parcursul a trei săptămâni, în perioada 6-24 noiembrie 2023, sub forma a 25 de conferințe cu tematică din multiple domenii și cu participarea a peste 270 de speakeri români și străini, a fost încununat cu o gală de premiere, organizată într-o locație istorică a României: Palatul Regal din București.

„Acum trei ani, când am lansat proiectul “Împreună Protejăm România”, nu ne-am gândit că o să ajungem să avem atât de mulți oaspeți minunați, care să spună și să facă atât de multe lucruri pentru România. Cei care mă cunosc știu că, pentru mine, România nu este doar o vorbă. România suntem noi toți și, numai prin munca noastră, putem să facem ceva, astfel încât să trăim mai bine. Vă mulțumesc că ați venit, vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți în fiecare zi și sper să ne mai vedem și peste 100 de ediții tot aici”, a declarat Ioana Țigănescu, Managing Partner Grupul de Presă MediaUno, în deschiderea Galei “The Highway to Success”.

Cu ocazia Galei, organizatorii au adus în atenție oameni de excepție din România, care s-au evidențiat profesional sau social și care au reușit să promoveze excelența sau să contribuie la schimbări importante în societatea românească.

În cadrul evenimentului, au primit diplome de excelență personalități care s-au remarcat prin activitatea lor de excepție

Astfel, Diploma de excelență pentru susținerea proiectelor „Împreună Protejăm România” a fost atribuită următoarelor personalități: conf. univ. dr. Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial, Departamentul pentru Sănătate Publică – Administrația Prezidențială; Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României; general Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării; Florin Marian Spătaru, consilier de Stat, Cancelaria Prim-ministrului României; Iuliu Winkler, vicepreședintele Comisiei pentru Comerț Internațional din Parlamentul European.

Diploma pentru Leadership Inspirat în Promovarea Cooperării Europene a fost acordată Iuliei Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în timp ce Diploma de Excelență pentru Leadership Exemplar în Afaceri Externe a fost atribuită ministrului plenipotențiar Dr. Gabriel Micu.

O categorie specială de premii de excelență au fost cele dedicate domeniului militar, printre cei care au primit diplome de excelență înscriindu-se: maior Ion Gabriel ‒ Diplomă pentru Excelență în Conducerea Operațiunilor Militare; plutonier adjutant principal Florea Sas; subofițer de comandă al Statului Major al Apărării ‒ Diplomă de Excelență pentru Angajament în Promovarea Valorilor Naționale și a Forței Militarilor Răniți; comandor Cornel Tănăsescu, șef oficiu în cadrul Comandamentului Statului Major al Forţelor Navale ‒ Diplomă de Excelență pentru Contribuție Semnificativă la Securitatea Maritimă Națională; comandor Vasile Petrea, Statul Major al Forţelor Aeriene ‒ Diplomă pentru Excelență în Conducerea Operațională a Forțelor Aeriene Române; locotenent colonel Dragoș Ionuț Uță, Statul Major al Forţelor Terestre ­‒ Diplomă de Excelență pentru Contribuția Adusă în Procesul de Transformare și Dezvoltare a Forțelor Terestre; general de brigadă ing. Claudiu Ghera, Serviciul de Telecomunicații Speciale ‒ Diplomă de Excelență pentru Digitalizarea Modului de Accesare a Fondurilor Europene și Creșterea Ratei de Absorbție în România cu peste 3.5 miliarde euro.

Totodată, au fost premiate o serie de personalități aflate în fruntea unor instituții publice cheie, care s-au remarcat în diverse domenii pe partea de inovare, tehnologie sau strategie:
Silvia-Monica Dinică, președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României ‒ Diplomă de Excelență pentru Leadership și Viziune în Dezvoltarea Tehnologică a României; Istvan-Lorant Antal, președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale din Senatul României ‒ Diplomă de Excelență pentru Excepționala Contribuție la Dezvoltarea Sectorului Energetic; prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății ‒ Diplomă de Excelență pentru Promovarea Proiectelor Sustenabile din Sănătate și de Dezvoltare a Infrastructurii Medicale; Oana Marciana Ozmen, Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților ‒ Diplomă de Excelență pentru Leadership și Inovare în Inițiative Legislative pentru Sectorul Industrial; Cristian-Florin Gheorghe– Director General, Direcția Generală Piețe de Electricitate și Gaze Naturale, Eficiență și Riscuri- Ministerul Energiei- Diplomă de Excelență pentru Contribuția Semnificativă la Dezvoltarea Sectorului Energetic, Constantin Poiană, managerul Spitalului ”Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși ‒ Diplomă pentru Excelență în Managementul Medical.

Diplome de excelență au fost acordate, de asemenea, și mai multor reprezentanți de companii din România precum: Maria Metz, CEO NTT Data România SA ‒ Diplomă de Excelență pentru Contribuția la Consolidarea Relațiilor în Domeniul IT și Digital dintre Japonia și România; Bogdan Asanache, country manager România al Ecoenergy ‒ Diplomă de Excelență pentru Cea mai Mare Investiție în Energia Solară din România; Ștefan Gadola, președintele CA Energobit ‒ Diplomă de Excelență pentru Inovație și Performanță în Industria Energetică; Roxana Ilinca, CEO TMC Group ‒ Diplomă de Excelență pentru Contribuția la Dezvoltarea Industriei de Corporate Travel; Valentin Silivestru, președinte – director general INCD Turbomotoare COMOTI ‒ Diplomă de Excelență pentru Leadership Excepțional în Orientarea Strategică a INCD Turbomotoare COMOTI; Ciprian Păltineanu, CEO și președinte CA INSPET Ploiești ‒ Diplomă de Excelență pentru Viziune și Strategie Îndrăzneață; Vasile Cârstea, director general Depogaz Ploiești ‒ Diplomă pentru Excelență în Leadership Energetic și Strategic, Adrian Negrescu, manager Frames – Diplomă pentru Leadership Inspirat în Dezvoltarea Afacerilor și Consultanță Economică.
În domeniul drepturilor omului și al egalității de șanse, au primit distincții: Rozalia Ibolya Biro, președinta Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaților ‒ Diplomă de Excelență pentru Promovarea Drepturilor Omului și a Valorilor Democrate în Politica Externă și Anca Dana Dragu, președinta Comisiei pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități din Senatul României ‒ Diplomă de Excelență pentru Angajament Remarcabil Drepturile Omului și Egalitate de Șanse. De asemenea, Delia Sfetcu, președinta Asociaţiei Internaţionale a Femeilor Bucureşti a primit Diploma pentru Excelență în Leadership Feminin Global.

În domeniul educației și culturii, Ruxandra Ileana Săraru, membră în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, a primit Diplomă de Excelență pentru Leadership Inspirat în Radiodifuziune, Diploma de Excelență pentru Susținerea Proiectelor Studențești de Responsabilitate Socială i-a fost acordată Prof. Univ. Dr. Habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane, iar Wajiha Haris, Președinte și Fondator Fundația Scheherazade, a primit Diplomă pentru Excelență în Promovarea Educației și Culturii.

A fost evidențiată, totodată, excelența în domeniul cercetării, printre cei cărora li s-au acordat diplome la această categorie numărându-se lector univ. dr. Laurențiu Ciornei, cercetător științific la Centrul de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică “Acad. David Davidescu” ‒ Diplomă pentru Excelență în Cercetarea Științifică în Domeniul Biodiversității și dr. Oana Cristina Voinea, președinta Societății Române de Sindrom Lynch ‒ Diplomă de Excelență pentru Inovație în Diagnosticul și Tratamentul Sindromului Lynch.

Comisar-Șef de Poliție Ionuț Preda, Președinte filiala Brigada Rutieră a Corpului Național al Polițiștilor a primit Diplomă de Excelență pentru Dedicare Remarcabilă pentru Siguranța Rutieră, în timp ce Diploma de Excelență pentru Angajament în Educația Antidrog și Prevenirea Dependenței i-a fost acordată doctorului Bogdan Gheorghe, medic la Agenţia Naţională Antidrog.

Alături de cei cărora li s-au atribuit diplome pentru recunoașterea excelenței în domeniile în care activează, s-au aflat numeroase personalități de marcă precum ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Hiroshi Ueda, diplomatul Rami Teplitski de la Ambasada Statului Israel în România, șef adjunct de misiune, Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, Constantin Saragea, secreatrul general al ministerului Energiei, contraamiral de flotilla Marcel Nicolae, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, general de flotila aeriană Leonard Baraboi, loctiitorul Șefului Statului Major al Fortelor Aeriene, general ing. Sorin Bălan, directorul STS, Comisar-șef de poliție Georgiana-Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog, comisarul șef de poliție Mădălina Moșoiu, șef Brigada Rutieră București directorul Camerei Bilaterale de Comerț Româno-Elene, Anamaria Diaconescu.

Evenimentul i-a avut ca prezentatori pe Mihaela Prună, Managing Partner, Grupul de Presă MediaUno și Cristian Șelaru, Institutul Național de Statistică.

Gala „The Highway to Success” și conferințele din cadrul „Bucharest Leaders Summit: The Highway to Success”, desfășurate între 6 și 24 noiembrie 2023, au reiterat succesul edițiilor precedente ale proiectului ”Împreună protejăm România” ‒ un eveniment unic de acest tip la nivel național ‒ reușind să reunească, încă o dată, actori-cheie ai vieții politice și ai mediului afaceri din România, lideri ai principalelor instituții europene și internaționale, analiști și experți, reprezentanți ai presei și ai societății civile.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Senatului României, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Sănătății, Ministerului Energiei, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Forțelor Aeriene, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale a Zonei Montane, Colegiului Medicilor din România, Institutului Clinic Fundeni, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
Evenimentul a beneficiat și de susținerea unor instituții de prestigiu din mediul academic: Academia de Studii Economice București, Institutul de Antropologie ”Francisc I. Rainer”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” București, Universitatea Româno-Americană.

S-au alăturat evenimentului, în calitate de Parteneri, companiile: Aniela Events, Aqua Carpatica, Anastasia Beverly Hills Romania, Banca Transilvania, Belvedere Grand Ballroom, BlueSpace Technology, BCR Leasing, Bodislav și Asociații, Chez Marie, Chimcomplex, Clinica 32, Conpet, INCD Turbomotoare COMOTI, Depogaz, Domeniile Sâmburești, Dr. Max, Exim Banca Românească, Farmec SA, Garanti BBV, Gynera Fertility Center, Hotel Belona, Hotel Dacia Sud, Impera Systems Security, INSPET SA, Luxury Aesthetics, Nesspresso, ODAS Global Consulting London, Olympus, One United Properties, Pfizer România, Regina Maria, Romgaz, Starc4sys, Stada România, TMC Group, Transgaz, Top Line, Tropicales, UCB Pharma România, precum și organizații cum sunt Camera de Comerț Bilaterală Eleno- Română, Camera de Comerţ şi Industrie Bilaterală România- Portugalia, Centrul pentru Inovație în Medicină InoMed și asociații profesionale: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Asociația Furnizorilor de Energie din România- AFEER, IATA, Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO, Uniunea Societăților de Expediții din România- USER.

Parteneri media ai evenimentului au fost Amos News, Capital, Canal 33, Doctorul Zilei, Evz.ro, Focus Energetic, Infofinanciar.ro, InvestEnergy, Radio România Actualități, Radio România București FM, Sănătatea Press Group, Timpul.


Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ajungând la 12 ediții de conferințe și șase ediții de gală organízate și câteva publicații editate.

Detalii despre acest proiect se regăsesc pe https://impreuna-protejam-romania.ro/

Articole similare

Pe 23 mai 2024 va avea loc prima ediție a evenimentului
ROMANIAN FREIGHT FORWARDER’S DAY,
organizat de USER, la CCIR

Prezentare eveniment De ce să avem o sărbătoare a expeditorilor de marfă din România? Motivele sunt multiple, de aceea, USER a decis instituirea unui eveniment
Citește →

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 aprilie și 14 mai 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →