Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

Editia III – „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică organizează, pe data de 16 februarie 2021, conferința cu tema „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”.

 

Conferința se va desfășura online, prin platforma ZOOM, la dezbateri fiind invitați reprezentanți guvernamentali, medici, reprezentanți ai companiilor medicale și farmaceutice, specialiști în domeniul sanitar.

 

Pandemia de COVID-19 și criza sanitară generată de aceasta au creat o presiune uriașă în plan uman, financiar și organizatoric asupra sistemului sanitar românesc.

 

Acum, mai urgente ca orcând:

– Infectiile nosocomiale

 Rezistenta la antibiotice

 Debirocratizarea

 Modernizarea serviciilor medicale

 Digitalizarea

 Creșterea nivelului de finanțare a Sănătății

 Accesarea pe scară mai largă a fondurilor europene

 

Sistemul sanitar post-COVID va presupune noi moduri de lucru, iar maximizarea utilizării serviciilor digitale este unul dintre ele.

 

Ce se poate face pentru ca infectiile nosocomiale să fie raportate corect și la timp?

Cum poate fi crescut eficient gradul de conștientizare privind consecințele grave ale consumului excesiv de antibiotice?

Cum poate fi rezolvată problema finanțării și investițiilor în medicină?

Ce variante există pentru optimizarea distribuției de medicamente?

Ce prevede Planul Național de Relansare și Reziliență pentru domeniul Sănătății?

Cum se vor adapta medicii la noua realitate?

Ce și cum vom păstra din beneficiile telemedicinei și digitalizării?

Care sunt nevoile, dar și așteptările pacienților?

 

 

Cu mască, păstrând distanța socială, valorificând beneficiile online-ului, nu uităm că implicarea și unitatea sunt cele care ne vor garanta găsirea celor mai bune și eficiente soluții pentru depășirea celei mai dure crize mondiale a ultimelor decenii.

 

Discursurile din cadrul conferinței și concluziile dezbaterilor vor fi publicate în luna martie 2021 într-un catalog editat de Grupul de Presă MediaUno.

Partener institutional:

Parteneri

Articole similare

Admitere UMFCD – 21 Iulie 2024 – Un nou record al numărului de candidaţi – 4.204 pentru admiterea în UMF “Carol Davila” din Bucureşti

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidați înscriși la examenul de admitere
Citește →

ANRE
a sărbătorit 25 de ani de activitate

În data de 09.07.2024, ANRE a celebrat 25 de ani de activitate în cadrul unui eveniment aniversar ce a avut loc la Ateneul Român. În cadrul evenimentului au
Citește →

Conferința
– Movers & Shakers –
9 septembrie 2024

Sponsori & Parteneri Anuar ”Movers & Shakers 2024” Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Național de Statistică și Asociația MediaUno organizează, la
Citește →