Editia III – „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică organizează, pe data de 16 februarie 2021, conferința cu tema „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”.

 

Conferința se va desfășura online, prin platforma ZOOM, la dezbateri fiind invitați reprezentanți guvernamentali, medici, reprezentanți ai companiilor medicale și farmaceutice, specialiști în domeniul sanitar.

 

Pandemia de COVID-19 și criza sanitară generată de aceasta au creat o presiune uriașă în plan uman, financiar și organizatoric asupra sistemului sanitar românesc.

 

Acum, mai urgente ca orcând:

– Infectiile nosocomiale

 Rezistenta la antibiotice

 Debirocratizarea

 Modernizarea serviciilor medicale

 Digitalizarea

 Creșterea nivelului de finanțare a Sănătății

 Accesarea pe scară mai largă a fondurilor europene

 

Sistemul sanitar post-COVID va presupune noi moduri de lucru, iar maximizarea utilizării serviciilor digitale este unul dintre ele.

 

Ce se poate face pentru ca infectiile nosocomiale să fie raportate corect și la timp?

Cum poate fi crescut eficient gradul de conștientizare privind consecințele grave ale consumului excesiv de antibiotice?

Cum poate fi rezolvată problema finanțării și investițiilor în medicină?

Ce variante există pentru optimizarea distribuției de medicamente?

Ce prevede Planul Național de Relansare și Reziliență pentru domeniul Sănătății?

Cum se vor adapta medicii la noua realitate?

Ce și cum vom păstra din beneficiile telemedicinei și digitalizării?

Care sunt nevoile, dar și așteptările pacienților?

 

 

Cu mască, păstrând distanța socială, valorificând beneficiile online-ului, nu uităm că implicarea și unitatea sunt cele care ne vor garanta găsirea celor mai bune și eficiente soluții pentru depășirea celei mai dure crize mondiale a ultimelor decenii.

 

Discursurile din cadrul conferinței și concluziile dezbaterilor vor fi publicate în luna martie 2021 într-un catalog editat de Grupul de Presă MediaUno.

Partener institutional:

Parteneri

Articole similare

EnergoBit și Huawei încheie un Memorandum de înțelegere pentru a contribui la implementarea proiectelor fotovoltaice în România

În cadrul evenimentului New International Expo Center 2023 (SNEC), ce se desfășoară la Shanghai în perioada 23-26 mai, EnergoBit și Huawei România au semnat un …

Citește →

Conferință „Egalitate de șanse” în cadrul ”Bucharest Leaders Summit: The Future is Now. Perspectives of the Aftermath”

Cea de-a 14-a conferință din cadrul Bucharest Leaders Summit: The Future is Now. Perspectives of the Aftermath, eveniment deschis la București pe 11 mai, a …

Citește →

“Bucharest Leaders Summit: The Future is Now. Perspectives of the Aftermath” – Conferința „Healthcare”, 17 mai 2023

Conferința „Healthcare”, organizată pe 17 mai la Senatul României, în cadrul “Bucharest Leaders Summit: The Future is Now. Perspectives of the Aftermath”, al 15-lea eveniment …

Citește →