Editia III – „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică organizează, pe data de 16 februarie 2021, conferința cu tema „Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”.

 

Conferința se va desfășura online, prin platforma ZOOM, la dezbateri fiind invitați reprezentanți guvernamentali, medici, reprezentanți ai companiilor medicale și farmaceutice, specialiști în domeniul sanitar.

 

Pandemia de COVID-19 și criza sanitară generată de aceasta au creat o presiune uriașă în plan uman, financiar și organizatoric asupra sistemului sanitar românesc.

 

Acum, mai urgente ca orcând:

– Infectiile nosocomiale

 Rezistenta la antibiotice

 Debirocratizarea

 Modernizarea serviciilor medicale

 Digitalizarea

 Creșterea nivelului de finanțare a Sănătății

 Accesarea pe scară mai largă a fondurilor europene

 

Sistemul sanitar post-COVID va presupune noi moduri de lucru, iar maximizarea utilizării serviciilor digitale este unul dintre ele.

 

Ce se poate face pentru ca infectiile nosocomiale să fie raportate corect și la timp?

Cum poate fi crescut eficient gradul de conștientizare privind consecințele grave ale consumului excesiv de antibiotice?

Cum poate fi rezolvată problema finanțării și investițiilor în medicină?

Ce variante există pentru optimizarea distribuției de medicamente?

Ce prevede Planul Național de Relansare și Reziliență pentru domeniul Sănătății?

Cum se vor adapta medicii la noua realitate?

Ce și cum vom păstra din beneficiile telemedicinei și digitalizării?

Care sunt nevoile, dar și așteptările pacienților?

 

 

Cu mască, păstrând distanța socială, valorificând beneficiile online-ului, nu uităm că implicarea și unitatea sunt cele care ne vor garanta găsirea celor mai bune și eficiente soluții pentru depășirea celei mai dure crize mondiale a ultimelor decenii.

 

Discursurile din cadrul conferinței și concluziile dezbaterilor vor fi publicate în luna martie 2021 într-un catalog editat de Grupul de Presă MediaUno.

Partener institutional:

Parteneri

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →