Mihai Căldăraru, un tânăr crescut în orfelinat, se zbate ca să-i ajute pe cei abandonaţi de lume. Viaţa lui este o continuă campanie umanitară
Mihai Căldăraru, 34 de ani, din București a luptat mult pentru a se ridica din “prăpastia” în care a fost aruncat chiar de aceia care i-au dat viaţă, părinţii. A fost abandonat de părinți imediat după naștere. A îndurat viaţa grea din orfelinat, cu abuzuri şi nedreptăţi. Sănătatea i s-a şubrezit, dar nu s-a lăsat doborât şi s-a ambiționat să îşi croiască un drum în viaţă, singur, doar el şi Dumnezeu.
A urmat cursurile unei Şcoli de Arte şi Meserii, apoi ale Şcolii Populare de Artă şi un curs de inspector de resurse umane. Primul loc de muncă a fost, după cum a spus Mihai, într-un restaurant, spăla vase. Nu era tocmai ceea ce şi-ar fi dorit, dar aşa putea măcar să adune ceva bani. Apoi s-a înscris la Facultatea de jurnalism “Hiperyon”. După ce a absolvit facultatea, Mihai şi alţi doi prieteni, proveniţi tot din centrele de plasament, au înfiinţat Asociaţia MicNews. Au derulat mai multe proiecte, precum tabere la mare şi la munte pentru copii defavorizaţi, campaniile naţionale „Sărăcia Distruge Omenia”, „Rechizite pentru viitorul tău” etc. De fapt, viaţa lui Mihai este o continuă campanie umanitară. Aşa a fost în aprilie, când a donat aniversarea de 34 de ani unor copii sărmani, cum a fost şi el cândva. Viaţa lipsită de familie, copilăria într-un orfelinat, sunt amintirile pe care Mihai Căldăraru le poartă cu el peste tot. De aceea, în urmă cu patru ani, atunci când a împlinit 30 de ani, a decis ca să doneze ziua de naştere semenilor care au mare nevoie de ajutor. Anul acesta şi-a serbat aniversarea, pentru a patra oară, “donând ziua de naştere”.
Aşa că, deşi în plină pandemie, 140 de copii şi bătrâni s-au bucurat de cadourile primite cu ocazia zilei de naştere a lui Mihai Căldăraru. Dar Mihai organizează periodic astfel de acţiuni, tocmai că înţelege foarte bine suferinţa copiilor care trăiesc în orfelinate sau în zone defavorizate, dar şi suferinţa bătrânilor rămaşi fără ajutor.
„Dăruiesc ziua mea de naștere celor cărora le dedic misiunea personală! Trăim vremuri neobișnuite, vremuri dificile și provocatoare, vremuri în care trebuie să ne prioritizăm cheltulielie, dar o faptă bună va avea întotdeauna același efect atât pentru cel care o face, cât și pentru beneficiarul direct. În aceste momente de cumpănă, vin către voi cu rugămintea de a fi alături de mine în campania umanitară de ziua mea, în care sunt implicat de mai bine de 4 ani. Este o campanie în care cred și care știu că produce mult bine celor care au cea mai mare nevoie: copiilor și familiilor din medii rurale defavorizate”, spunea Mihai Căldăraru, de ziua lui.
Mihai coordonează organizaţia neguvernamentală Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA. În perioada 11-13 aprilie, asociaţia a derulat o campanie umanitară, în Valea Călugărească, Boldeşti şi Urlaţi, ocazie cu care a oferit pachete cu alimente de bază şi materiale de igienă extrem de utile pe timpul pandemiei. O alţiune similară a avut loc în localitatea Segarcea Vale din Teleorman, unde, cu ajutorul preoţilor, voluntarii asociaţiei au dus pachete cu alimente şi bunuri personale esenţiale. “Criza medicală cauzată de pandemia COVID-19 este urmată de o criză umanitară, cu efecte pe termen lung, de aceea AEDOPS lansează campania umanitară „Ajută-mă să ajut!”, pentru ajutorarea celor mai vulnerabili dintre noi, a anunţat Riccio Daniela, Preşedinte – director general Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS ROMÂNIA.