CE a aprobat scheme de sprijin economic pentru Spania, Suedia, Danemarca și Malta

Comisia Europeană a aprobat deja scheme de sprijin economic pentru Spania, Suedia, Danemarca și Malta, autorizând o serie de măsuri de ajutor pentru sprijinirea economiei în contextul crizei provocate de pandemia cu Covid 19. Aceste state au depus notificări către Comisie pentru a beneficia de suport financiar în vederea prevenirii unei crize economice majore.

Spre exemplu, în Spania, vor fi sprijinite întreprinderile afectate, statul spaniol având posibilitatea să ofere avansuri rambursabile și avantaje fiscale și de plată, garanții de împrumut și rate ale dobânzilor subvenționate pentru credite.

Spre exemplu, pentru Suedia, Comisia a aprobat o schemă de garanție suedeză de 9,1 miliarde euro pentru împrumuturi noi acordate de băncile comerciale pentru a sprijini întreprinderile.

Articole similare

Building the Post-Pandemic World

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică organizează, în perioada 1 – 12 noiembrie 2021, la București, conferința “Building the Post-Pandemic World: The …

Citește →

Catalog: Cooperation for Development

Citește →

Time for Action: the road to economic development and cooperation – Editia V

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică au organizat luni, 12 iulie 2021, dezbaterea ”Time for Action: The road to economic development and …

Citește →