Politici energetice nationale-solutii pentru securitatea energetica in spatiul european

Forumul economic cu tema „Politici energetice nationale – solutii pentru securitatea energetica in spatiul european”, organizat de Grupul de presa MediaUno, sub patronajul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a avut loc la hotelul Catalonia Las Cortes din Madrid, la data de 21 iunie 2010.

Scopul acestui eveniment a fost de a aduce la masa discutiilor cele mai importante companii energetice din ambele tari, in incercarea de a oferi participantilor posibilitatea unui dialog direct asupra unor probleme cheie din industria energetica precum si de a determina companii spaniole sa investeasca in domeniul energetic romanesc.

madrid 2010

Din partea romana au participat la acest forum: domnul Cezar Patriche – Ministru Consilier, Seful Biroului de Promovare Economica si Comerciala si domnul Andrei Luca – Prim Colaborator Ambasada Romaniei la Madrid, precum si reprezentantii Adrem Invest, Electrica, Nuclearelectrica, Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, Complexului Energetic Turceni, Complexului Energetic Rovinari, Electromagnetica, OPCOM, Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine.
Printre companiile spaniole reprezentate la dezbateri s-au numarat: Iberdrola, Socoin- Grupo Natural Fenosa, Enagas, Viraventos Energy, Repsol, Renovis Energias.

In cadrul formului economic reprezentantul C.R.P.C.I.S, doamna Iustina Lutan, a avut si calitatea de moderator, acest fapt intarind transmiterea mesajului de atragere si sustinere, prin acordare de asistenta de specialitate, a investitiilor spaniole in Romania.

Reprezentantul C.R.P.C.I.S. a sustinut o prezentare a mediului investitional romanesc in contextul statutului Romaniei de stat membru al Uniunii Europene. S-au prezentat avantajele si oportunitatile in context comunitar in ceea ce priveste realizarea de investitii directe, aderarea in perspectiva si la Uniunea Economica si Monetara si implicit adoptarea monedei unice europene, imbunatatirea atractivitatii tarii ca destinatie pentru investitii directe urmare dezvoltarii regionale echilibrate, mentinerea avantajelor comparative in cursa pentru atragerea capitalului strain. De asemenea, s-a reliefat deschiderea fata de atragerea capitalului strain in economie prin politica fiscala atractiva si rolul M.E.C.M.A. – C.R.P.C.I.S. in promovarea si acordarea de asistenta specializata partenerilor straini interesati de implementarea investitiilor directe in Romania.

Prezentarile in cadrul forumului economic din partea romana au mai vizat: structura pietei de energie din Romania, caracteristici ale pietei angro de energie electrica, ajustari in piata de echilibrare si rolul OPCOM, functionare si avantaje ale mecanismului contraparte centrala, piata certificatelor verzi, probleme generale in siguranta furnizarii energiei, particularitati ale sistemului energetic din Romania, strategii de dezvoltare ale companiilor Electrica, Adrem Invest, Electromagnetica.

Articole similare

Protecting Europe in Turbulent Times
Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity

EN The MediaUno Media Group and the Romanian National Institute of Statistics are organising the „Protecting Europe in Turbulent Times- Bucharest Leaders Summit: The Enduring …

Citește →

Italian business integrity day
Prima ediție

Ambasada Italiei şi Camera Deputaţilor din România organizează prima ediţie a Italian Business Integrity Day (IBID) la Bucureşti, pe 12 aprilie 2022, în două seminarii, …

Citește →

Movers and Shakers 

Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică au deosebita onoare de a vă invita să participați, în luna martie 2022, la seria de …

Citește →