Piata europeana de energie si gaze naturale: Rusia, un rol cheie

In perioada 27 iunie – 1 iulie 2009, MediaUno a organizat la Moscova, Rusia forumul economic: „Piata europeana de energie si gaze naturale: Rusia, un rol cheie”. Evenimentul a reprezentat cea de-a 22-a editie a manifestarilor economice Success Romania si a fost organizata in parteneriat cu Transgaz, Electrica si Hidroelectrica, beneficiind de sprijinul Ambasadei Romaniei la Moscova.

moscova iulie 2009 5

Forumul a avut drept scop aducerea la masa discutiilor a reprezentantilor companiilor din cele doua tari, in vederea schimbului de experienta, idei si totodata a stabilirii unor puncte de plecare catre viitoare parteneriate. Printre temele propuse de catre organizatori au fost evidentiate: asigurarea securitatii energetice atat pentru furnizori cat si pentru cumparatori, asigurarea necesarului energetic la nivel european, reglementari reciproc avantajoase in aprovizionarea cu gaze naturale, surse neconventionale de energie si balanta energetica, beneficii si dezavantaje ale fuzionarii companiilor din sectorul energetic.

moscova iulie 2009 3

Discutiile au fost deschise de catre Ambasadorul Romaniei la Moscova, domnul Constantin Grigorie, care a apreciat initiativa MediaUno de a organiza aceasta manifestare in scopul sustinerii relatiilor economice romano-ruse. De asemenea, evenimentul a fost salutat de catre companiile participante ruse, un interes deosebit manifestand INTER RAO UES, al carei reprezentant Andrey Firsov a declarat ca societatea pe care o reprezinta “ isi desfaoara activitatea in peste 15 tari europene si intentioneaza sa dezvolte alte proiecte in afara Rusiei in viitorul apropiat”. Forumul a fost onorat si de catre mediul stiintific rus reprezentat activ prin Dr. Victor F. Tsibulsky si Dr. Vladimir Fateev, profesori in cadrul institutului Kurceatov.

moscova iulie 2009 2

Pe langa dezbaterea desfasurata la Radisson Sas Slavyankaya Hotel, programul a cuprins si doua vizite de lucru la sediul companiilor: OGK-5, jucator important pe piata energetica rusa si INTER RAO UES, producator si furnizor de energie atat pe teritoriul federatiei cat si in interiorul pietei europene . In cadrul acestora, delegatii romani au avut oportunitatea de a dialoga cu reprezentantii companiilor ruse, in incercarea de a evidentia puncte de interes comun in ceea ce priveste evolutia pietei energetice, cei din urma manifestandu-si interesul vis-a-vis de potentiale proiecte investitionale in Romania.

moscova iulie 2009

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →