Piata europeana de energie si gaze naturale: Rusia, un rol cheie

In perioada 27 iunie – 1 iulie 2009, MediaUno a organizat la Moscova, Rusia forumul economic: „Piata europeana de energie si gaze naturale: Rusia, un rol cheie”. Evenimentul a reprezentat cea de-a 22-a editie a manifestarilor economice Success Romania si a fost organizata in parteneriat cu Transgaz, Electrica si Hidroelectrica, beneficiind de sprijinul Ambasadei Romaniei la Moscova.

moscova iulie 2009 5

Forumul a avut drept scop aducerea la masa discutiilor a reprezentantilor companiilor din cele doua tari, in vederea schimbului de experienta, idei si totodata a stabilirii unor puncte de plecare catre viitoare parteneriate. Printre temele propuse de catre organizatori au fost evidentiate: asigurarea securitatii energetice atat pentru furnizori cat si pentru cumparatori, asigurarea necesarului energetic la nivel european, reglementari reciproc avantajoase in aprovizionarea cu gaze naturale, surse neconventionale de energie si balanta energetica, beneficii si dezavantaje ale fuzionarii companiilor din sectorul energetic.

moscova iulie 2009 3

Discutiile au fost deschise de catre Ambasadorul Romaniei la Moscova, domnul Constantin Grigorie, care a apreciat initiativa MediaUno de a organiza aceasta manifestare in scopul sustinerii relatiilor economice romano-ruse. De asemenea, evenimentul a fost salutat de catre companiile participante ruse, un interes deosebit manifestand INTER RAO UES, al carei reprezentant Andrey Firsov a declarat ca societatea pe care o reprezinta “ isi desfaoara activitatea in peste 15 tari europene si intentioneaza sa dezvolte alte proiecte in afara Rusiei in viitorul apropiat”. Forumul a fost onorat si de catre mediul stiintific rus reprezentat activ prin Dr. Victor F. Tsibulsky si Dr. Vladimir Fateev, profesori in cadrul institutului Kurceatov.

moscova iulie 2009 2

Pe langa dezbaterea desfasurata la Radisson Sas Slavyankaya Hotel, programul a cuprins si doua vizite de lucru la sediul companiilor: OGK-5, jucator important pe piata energetica rusa si INTER RAO UES, producator si furnizor de energie atat pe teritoriul federatiei cat si in interiorul pietei europene . In cadrul acestora, delegatii romani au avut oportunitatea de a dialoga cu reprezentantii companiilor ruse, in incercarea de a evidentia puncte de interes comun in ceea ce priveste evolutia pietei energetice, cei din urma manifestandu-si interesul vis-a-vis de potentiale proiecte investitionale in Romania.

moscova iulie 2009

Articole similare

”Bucharest Leaders’ Summit: The future is now”

MediaUno Media Group, the Romanian National Institute of Statistics, the Department for Sustainable Development of the Romanian Government and MediaUno Association are organising, in partnership …

Citește →

Shaping the Future for a Better Tomorrow

“Shaping the Future for a Better Tomorrow” – Follow up United States of America, 17 June – 2 July 2022 In the current geostrategic and …

Citește →

HIghlights Gala III

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=oxjwZORnwtk&ab_channel=GrupuldePres%C4%83MediaUno

Citește →