TOPOLOVENI ÎȘI EXTINDE PROTECȚIA LA NIVEL INTERNAȚIONAL prin MAGIUN de PRUNE TOPOLOVENI

București, august 2023. SONIMPEX TOPOLOVENI a obținut, în luna iulie, certificarea înregistrării denumirii Magiun de prune Topoloveni în Registrul Internațional al Acordului de la Lisabona privind Protecția Denumirilor de Origine și Indicațiilor Geografice. Certificatul de înregistrare cu numărul GI-1276 a fost emis de către Registrul Lisabona al Organizației Mondiale, pentru Proprietatea Intelectuală (WIPO/LISBON), și ne-a fost transmis în data de 13 iunie 2023, după verificări riguroase ale acestui produs românesc tradițional.

REGISTRATION CERTIFICATE

CERTIFICAT D’ENREGISTREMENT­

CERTIFICADO DE REGISTRO

Contracting Party of Origin – Partie contractante d’origine – Parte Contratante de rigen

European Union

Union européenne

Unión Europea

Registration number – Numéro d’enregistrement – Número de registro

GI-1276

Name(s) – Nom(s) – Nombre(s)

Magiun de prune Topoloveni

Tel: +41 22 338 91 11 – E-mail: lisbon.system@wipo.int – www.wipo.int/lisbon

Internaționalizarea oficială a deliciosului Magiun de prune Topoloveni este importantă și din punct de vedere financiar deoarece va înlesni accesul produsului nostru pe terțe piețe prin acordurile comerciale ale Uniunii Europene cu celelalte state ale lumii.

SONIMPEX TOPOLOVENI a reușit, în cei 30 de ani de la înființare, să crească de la an la an, dobândind Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, Certificarea ca autentic, unic, tradițional a Magiunului de prune Topoloveni cu Indicația Geografică Protejată (IGP) Magiun din prune Topoloveni (cel dintâi produs românesc certificat IGP, din aprilie 2011). De asemenea, Sonimpex aplică la produsele sale de înaltă calitate mai multe brevete de invenție proprii.

Calitatea deosebită a Magiunului de prune Topoloveni, a cărui rețetă veche de peste 100 de ani este respectată cu strictețe, a fost promovată și remarcată pe toate meridianele globului, din Europa (Norvegia, Suedia, Elveția) și Emiratele Arabe Unite, până în America de Nord și Asia (Coreea de Sud, Vietnam, Japonia).

Pretutindeni au fost apreciate gustul, modul de procesare în cazane tip bain marie, absența zahărului și conservanților adăugați, precum și faptul că este MONOINGREDIENT, fiind obținut numai din prune proaspete (din care se elimină în mod menajant apa).

Totodată, prin contrast, trebuie să semnalăm cu amăraciune că:

– în țară nu s-a respectat concurența loială, ceea ce a condus la litigii în instanță, înca din anul 2013;

– autorități ale statului ne-au sancționat nejustificat, sancțiuni infirmate de instanțe, ori au emis buletine de analize greșite flagrant;

– se încearcă eliminarea de pe eticheta produsului a mențiunii nutriționale ‘’Fără adaos de zahăr’’, definitorie pentru magiunul românilor; însă, mențiunea este înscrisă în Registrul de mențiuni nutriționale și de sanatate, iar Ministerul Sănătății confirmă că respectă cerințele europene privind mențiunile pe etichete; sintagma este cuprinsă explicit și în GI – 1276 din Registrul Internațional Lisabona.

Semnalăm, totodată, riscul reputațional pe care ni l-a adus un reprezentant al autorității care are obligația, conform înregistrării pe website-ul Comisiei Europene, să asigure și să protejeze funcționarea unui climat comercial și concurențial corect și legal, în beneficiul producatorilor onești și consumatorilor.

Pentru consumatorul român și cel internațional nu vom face niciodată rabat de la calitate. Magiunul din prune Topoloveni se va consuma în continuare și de persoanele bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform studiului clinic de la Institutul Național de Diabet și Nutriție ‘’NC Paulescu’’.

Despre Topoloveni

Sonimpex Topoloveni, Furnizor al Casei Regale a României, și-a propus să ofere soluții pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, punând pe piață exclusiv alimente funcționale. Alte obiective importante ale companiei sunt să promoveze tradiția culinară românească și să susțină economia locală, achiziționând exclusiv fructe și legume românești.

În fiecare an și chiar în fiecare sezon, Topoloveni își îmbogățește gama. Astfel, doar din toamna lui 2022 compania a pus pe piață noi produse: Supă cremă de roșii, Roșii românești cuburi și Fasole galbenă în saramură, Tocanita de urzici, Sarmale de post învelite în foi de dragavei sau viță de vie cu ciuperci.

Produsele uzuale ale Sonimpex Topoloveni pot fi cumpărate din lanțurile de supermarketuri sau magazinele proprii pe ale căror rafturi se găsesc multe sortimente de magiunuri, dulcețuri, gemuri și alte alimente precum zacuscă, bulion, sarmale de post, tocaniță.

Pentru mai multe informații, contactați-ne la:

E-mail – sonimpex.magiun@gmail.com

Telefon – 0722588959

www.magiun-sonimpex.ro

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →