EnergoBit și Huawei încheie un Memorandum de înțelegere pentru a contribui la implementarea proiectelor fotovoltaice în România

În cadrul evenimentului New International Expo Center 2023 (SNEC), ce se desfășoară la Shanghai în perioada 23-26 mai, EnergoBit și Huawei România au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru cooperare în domeniul energiei solare fotovoltaice și stocarea energiei. În baza Memorandumului de Înțelegere, ambii parteneri își vor uni forțele pentru a contribui la dezvoltarea industriei fotovoltaice din România prin implementarea unor soluții tehnologice inovatoare, ce vizează îmbunătățirea experienței utilizatorilor și dezvoltarea de modele de bune practici în utilizare.

EnergoBit și Huawei România vor colabora pentru a dezvolta proiecte fotovoltaice și de stocare a energiei fie pentru a debita energia în sistemul energetic național,  fie pentru alimentare consumatorilor comerciali și/sau industriali (C&I), inclusiv proiecte destinate consumatotilor de tip rezidențial din România. Colaborarea presupune furnizarea soluțiilor Huawei Digital Power pe piața românească. Mai mult acest parteneriat va integra și cooperarea inovatoare în domeniul mobilității, adresând soluțiile de încărcare a vehiculelor electrice.

EnergoBit reunește peste trei decenii de experiență în proiecte energetice, cu peste două mii de MW instalați în proiecte de energie regenerabilă executate în România. În toate liniile noastre de business, de la servicii energetice la producția de echipamente electrice și mentenanța și operarea centralelor electrice, ne angajăm să facem energia mai fiabilă, mai eficientă, mai economică și mai ecologică.” a declarat Directorul General al EnergoBit, Florin-Mircea Pop.

”EnergoBit a reușit să atingă un înalt nivel de performanță în activitate dezvoltând colaborări pe termen lung cu parteneri importanți din domeniul tehnologiei și continuă să ofere pieței românești cele mai bune tehnologii integrate în soluții potrivite pentru sistemul nostru energetic, de aceea suntem încântați să includem Huawei printre partenerii noștri de încredere ca furnizor de tehnologie. EnergoBit va continua să își dezvolte portofoliul de servicii și produse pentru a rămâne unul dintre principalii furnizori locali de soluții integrate ce se referă la întreg ciclul de viață al unui proiect energetic. Suntem încrezători că această colaborare cu Huawei va susține dezvoltarea sistemului energetic românesc și va aduce numeroase beneficii pentru ambele părți.”, a continuat acesta.

Huawei se angajează să integreze tehnologiile digitale și electronică de putere, să dezvolte energie curată și să permită digitalizarea energiei pentru a revoluționa sectorul energetic înspre un viitor mai bun și mai verde. Viziunea comună a companiilor Huawei și EnergoBit se referă la dezvoltarea sustenabilă a sectorului industrial prin implementarea soluțiilor digitale inovatoare, mizând pe generarea de beneficii atât economice cât și sociale.

MoU EBT Huawei

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →