Grupul de Presă MediaUno, Partener Media Oficial al concursului de programare online „DigitalNerds”

Grupul de Presă MediaUno, Partener Media Oficial al concursului de programare online „DigitalNerds” 

Recent, Grupul de Presă MediaUno a acceptat invitația de a se alătura, în calitate de Partener Media Oficial, primei ediții a unui proiect IT de anvergură, dedicat tinerilor pasionați de programare.

Este vorba despre Concursul de Programare Online „DigitalNerds”, o inițiativă a  Asociației „Suport Regiunea Centru”, „Jurnalul de mâine” și Centrul LearnEx, în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor (AER), Universitatea Transilvania Brașov, Universitatea Danubius din Galați și Primăria Municipiului Brașov.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 5 – 18 aprilie, nu este doar o provocare pentru elevii și studenții cu abilități în domeniul programării, dar și un spațiu de educație academică, venind către publicul larg cu o serie de conferințe online pe teme precum: Inteligența artificială, Robotica, Mecatronica, Soluții de robotizare și automatizare, Managementul datelor, Securitate cibernetică, Tehnologia în agricultură – Agricultura de precizie, Meseriile viitorului și IT-ul, Hardware la purtător, Alfabetizare prin Internet, Cyber-bullying, E-sănătate.

Accesibile participanților la concurs prin intermediul platformei Zoom, conferințele vor fi susținute de experți din mediul academic și din cadrul marilor companii de tehnologie, moderatori fiind jurnaliștii de știință de la publicațiile „Jurnalul de mâine” și „Forum IT”.

„DigitalNerds Contest – 2021” este o competiție care acoperă toate categoriile de copii și tineri, fiind structurată astfel:

  1. Juniori în Programare

Adresat copiilor din ciclul primar, presupune realizarea unei aplicații/ unui joc în orice platformă, folosind programarea cu blocuri și respectând tema dată. Exemple de platforme: AppInventor, Scratch, Microbit, CodeMonkey.

  1. Copii în STEM

Adresat tinerilor din ciclul gimnazial, propune realizarea unei aplicații, sau a unui joc, într-o platformă care vă permite să scrieți un cod. Se poate alege orice platformă atât timp cât nu este folosită funcția de programare cu blocuri. Exemple de platforme: Roblox Lua, Swift Playgrounds.  

  1. Tineri în IT

Secțiunea este împărțită în două subcategorii, pentru liceeni și pentru studenți. Fie că vă plac aplicațiile (C, C++, C#, Java), jocurile (Unity) sau sistemele embedded (Arduino, Raspberry Pi), alegerea este a voastră. Participarea este permisă în echipe de maximum trei persoane. Singurul „inamic” este timpul – trei zile -, iar provocarea este pe măsură.

Calendarul concursului 

8 Februarie – 5 Aprilie 2021 – Perioadă de înscrieri

5 Aprilie 2021 – Lansarea temei pentru categoriile I și II

5 Aprilie – 15 Aprilie 2021 – Conferințe pe teme IT

16 Aprilie 2021 – Lansarea temei pentru categoria III (Hackathon)

18 Aprilie 2021 (ora 23:59) – Data limită pentru încărcarea de proiecte.

Pentru detalii suplimentare și orice alte informații puteți accesa direct site-ul evenimentului – http://digitalnerdscontest.ro.

Articole similare

Proiectul educațional și cultural „1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania (321-2021)“

Ambasada Germaniei în România organizează, începând din data de 11 mai 2021, împreună cu Ambasada României în Germania, Ambasada Israelului în România și Fundația Magna …

Citește →

Evreii din Germania, subiect de evenimente destinate elevilor, studenților, profesorilor și publicului larg din România și străinătate

În acest an se împlinesc 1.700 de ani de existență a comunității evreiești pe teritoriul de astăzi al Germaniei. Pentru a marca această ocazie, guvernul …

Citește →

Editia IV – 2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development

Prezentarea evenimentului: 2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, cu sprijinul Palatului Snagov, organizeaza al patrulea eveniment din …

Citește →