Participarea la evenimentele organizate de MediaUno se face exclusiv pe baza invitației nominale și netransmisibile primite de la organizatori.

LIBERTY Galați implementează o tehnologie nouă de preîncălzire a aerului la Furnal, pentru a reduce emisiile de carbon

LIBERTY Galați implementează o tehnologie nouă de preîncălzire a aerului la Furnal, pentru a reduce emisiile de carbon

  • Gazul de furnal înlocuiește gazul metan, îmbunătățind astfel consumul energetic și emisiile de dioxid de carbon

O echipă complexă de specialiști ai LIBERTY Galați  a finalizat, recent, un proiect de modernizare care reduce atât consumului energetic al fabricării fontei lichide la Furnalul nr. 5 cât și emisiile de carbon.  

Proiectul, realizat de furnaliști, manageri de proiect și automatiști din Combinat, constă în faptul că  aerul care se injectează în Furnal nu se mai pre-încălzește folosindu-se amestecul clasic cu gaz de furnal și gaz metan, ci un mix optimizat de aer îmbogățit în oxigen, gaz de furnal și mai puțin gaz metan, volumul acestuia din urmă fiind redus cu cel puțin 75 % față de soluția veche.

Cauper

În noul sistem, s-au realizat linii care injectează, controlat și în deplină siguranță, oxigen în aerul de combustie utilizat la preîncălzitoarele de aer ale Furnalului nr. 5.  Aceste echipamente sunt complet automatizate și prevăzute cu elemente de siguranță, măsură și control, de ultimă generație.

„Acest tip de proiect, care continuă procesul nostru de modernizare, arată nivelul înalt de excelență tehnică al specialiștilor Combinatului, precum și preocuparea de a ne întări eficiența energetică și de a ne  îmbunătăți continuu performanțele de mediu. Continuăm să lucrăm la proiecte asemănătoare, pe care le implementăm în întreaga companie”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al LIBERTY Galați.

Articole similare

AIEE a lansat proiectul „Dispecer pentru o zi”

Comunicat de presă, 11.03.2025: Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni  – AIEE, a dat startul proiectului „Dispecer pentru o zi”, parte din programul Cursuri și formare
Citește →

România intră în cursa explorării lunare prin programul Argonaut al ESA

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI va contribui la programul Argonaut dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA), marcând intrarea României în inițiativele de explorare lunară.
Citește →

Emil Sîrbu, IAA – lupta României împotriva provocărilor climatice

Intervenții Active în Atmosferă (IAA) reprezintă principala instituție a României în domeniul modificării vremii, aducând soluții inovatoare unei țări din ce în ce mai afectate
Citește →