Antreprenoriatul – cum sa faci dintr-un hobby o cariera de succes

Din acest an, Grupul de presă MediaUno dezvolta un proiect de educatie antreprenoriala menit sa incurajeze dezvoltarea de mici afaceri si punerea in practica a propriilor idei in proiecte de business  care sa conduca la dezvoltarea mediului de afaceri autohton.

Grupul de presa MediaUno va implementa programul “Antreprenoriatul – cum sa faci dintr-un hobby o cariera de succes”, in perioada aprilie 2019-aprilie 2020, cu scopul de a incuraja promovarea și transformarea propriilor idei de business în afaceri de succes.

Împreuna și cu sprijinul unor organizatii non profit promotoare ale anterprenoriatului autohton, proiectul se va adresa tinerilor studenti interesati de materializarea propriilor ideilor de afaceri și de o cariera in afaceri.

Proiectul se va implementa in universitati cu profil tehnic sau socio-uman din Bucuresti sub forma unor workshop-uri.

Workshopurile se vor organiza pe grupe de 15-20 studenti, selectati din randul  celor potential interesati de catre conducerile facultatilor.

Este vorba despre 15 facultati  din Universitatea Politehnica București, Universitatea din București, Universitatea de Constructii București.

La evenimente vor fi invitati, intr-un dialog direct cu participantii, tineri antreprenori romani de  succes si experti/consultanti in diverse domenii, ce pot oferi participantilor o imagine clara a provocarilor viitorului pentru mediul de afaceri romanesc.

Speakerii vor urmari sa dea raspunsuri directe la intrebari precum:

  • Cum  sa initiezi o afacere?
  • Cum pui bazele unei organizatii?
  • Cat e munca si cat talent in succesul unei afaceri?
  • Care sunt drepturile consumatorului?
  • Cum sa iti faci o echipa capabila sa sustina ideile tale?
  • Cum sa elaborezi un plan de afaceri?
  • Cum iti promovezi ideile?
  • Cum sa iti finantezi propriile idei?
  • De ce sa alegi sa fii propriul tau manager?

Experienta personala a speakerilor va deveni suport motivațional si argumentativ pentru sustinerea necesitatii implicarii si dezvoltarii antreprenoriatului autohton.

Speakerii vor fi selectati din randul antreprenorilor de succes, dar și din randul expertilor in management-marketing, cadre didactice cu experienta in training.

Articole similare

CATALOG Editia III – “Reinventarea sistemului sanitar românesc: abordări și strategii post-COVID”

Citește →

Grupul de Presă MediaUno, Partener Media Oficial al concursului de programare online „DigitalNerds”

Grupul de Presă MediaUno, Partener Media Oficial al concursului de programare online „DigitalNerds”  Recent, Grupul de Presă MediaUno a acceptat invitația de a se alătura, …

Citește →

Editia IV – 2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development

Prezentarea evenimentului: 2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, cu sprijinul Palatului Snagov, organizeaza al patrulea eveniment din …

Citește →