Antreprenoriatul – cum sa faci dintr-un hobby o cariera de succes

Din acest an, Grupul de presă MediaUno dezvolta un proiect de educatie antreprenoriala menit sa incurajeze dezvoltarea de mici afaceri si punerea in practica a propriilor idei in proiecte de business  care sa conduca la dezvoltarea mediului de afaceri autohton.

Grupul de presa MediaUno va implementa programul “Antreprenoriatul – cum sa faci dintr-un hobby o cariera de succes”, in perioada aprilie 2019-aprilie 2020, cu scopul de a incuraja promovarea și transformarea propriilor idei de business în afaceri de succes.

Împreuna și cu sprijinul unor organizatii non profit promotoare ale anterprenoriatului autohton, proiectul se va adresa tinerilor studenti interesati de materializarea propriilor ideilor de afaceri și de o cariera in afaceri.

Proiectul se va implementa in universitati cu profil tehnic sau socio-uman din Bucuresti sub forma unor workshop-uri.

Workshopurile se vor organiza pe grupe de 15-20 studenti, selectati din randul  celor potential interesati de catre conducerile facultatilor.

Este vorba despre 15 facultati  din Universitatea Politehnica București, Universitatea din București, Universitatea de Constructii București.

La evenimente vor fi invitati, intr-un dialog direct cu participantii, tineri antreprenori romani de  succes si experti/consultanti in diverse domenii, ce pot oferi participantilor o imagine clara a provocarilor viitorului pentru mediul de afaceri romanesc.

Speakerii vor urmari sa dea raspunsuri directe la intrebari precum:

  • Cum  sa initiezi o afacere?
  • Cum pui bazele unei organizatii?
  • Cat e munca si cat talent in succesul unei afaceri?
  • Care sunt drepturile consumatorului?
  • Cum sa iti faci o echipa capabila sa sustina ideile tale?
  • Cum sa elaborezi un plan de afaceri?
  • Cum iti promovezi ideile?
  • Cum sa iti finantezi propriile idei?
  • De ce sa alegi sa fii propriul tau manager?

Experienta personala a speakerilor va deveni suport motivațional si argumentativ pentru sustinerea necesitatii implicarii si dezvoltarii antreprenoriatului autohton.

Speakerii vor fi selectati din randul antreprenorilor de succes, dar și din randul expertilor in management-marketing, cadre didactice cu experienta in training.

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →