Dezvoltarea durabila si cresterea securitatii energetice in spatiul european

Grupul de presa MediaUno si AustriaConsult au organizat in perioada 26 – 30 septembrie 2007 cea de-a 7-a editie a evenimentelor economice Success Romania. Seminarul cu tema „Dezvoltarea durabila si cresterea securitatii energetice in spatiul european” s-a desfasurat la Hotel Courtyard by Marriott, din Graz, Austria.

In prezent, la nivelul Uniunii Europene, dezvoltarea sectorului energetic se bazeaza pe acoperirea in totalitate a consumului intern de energie electrica si termica, respectand in aceeasi masura principiile competitivitatii, dezvoltarii durabile si cresterii securitatii energetice.

Principalele capitole de discutie ale seminarului au vizat „Politica europeana de energie”; „Piata energetica romanesca, dupa liberalizare” si „Piata europeana a gazelor naturale”.

Dezbaterile au fost axate pe eficienta energetica la nivel regional; promovarea resurselor regenerabile; accesarea fondurilor structurale in sectorul energetic, precum si promovarea tehnologiilor de mediu pentru producerea de energie curata.

Eevenimentul organizat de MediaUno si AustriaConsult a pus la dispozitia factorilor de decizie politici si economici instrumentele de comunicare necesare dezvoltarii unor proiecte de infrastructura, noutatile tehnologice si solutiile propuse mentenantei, modernizarii si constructiei acestora fiind baza acestui deziderat.

graz octombrie 2007 3

graz octombrie 2007 2

graz octombrie 2007

Articole similare

Bucharest Leaders’ Summit:
Licence for a Better World

Parteneri si Sponsori Între 3 și 26 aprilie 2024, pe scena internațională va străluci ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World”, un eveniment care
Citește →

Societatea Română de Sindrom Lynch impulsionează inovația în lupta împotriva cancerului

Într-o inițiativă fără precedent în România, Societatea Română de Sindrom Lynch își propune să revoluționeze abordarea cancerului colorectal și endometrial prin implementarea unui set ambițios
Citește →

Generalul (r) Daniel Petrescu este noul membru al Consiliului Internațional de Leadership (ILC) al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA)

Într-un gest important pentru securitatea și diplomația europeană, Generalul (r) Daniel Petrescu, fostul Șef al Statului Major al Apărării din România, a fost anunțat ca
Citește →